Carla van den Brand

Al mijn hele leven ben ik graag creatief bezig en heb ik verschillende dingen gedaan. Van het maken van poppen en beren tot aan schilderen. Sinds 2007 werk ik met klei. Ik ben begonnen met het volgen van lessen bij een kunstenaar en na een aantal jaren kreeg ik de behoefte om mij verder te ontwikkelen. Zodoende heb ik me ingeschreven op de Academie voor Plastische Kunsten in Genk. Op de academie heb ik mijn technieken sterk verbeterd, maar ook de inhoudelijke kant van het maken van een kunstwerk.

In 2016 heb ik de opleiding in Genk met succes afgerond. Op de academie werkten we aan gerichte opdrachten. Het mooie aan deze opdrachten was dat ik uitgedaagd werd om er mijn eigen draai aan te geven. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren ontdekt dat ik het werken met gietklei en het zelf maken van mallen van gips, mij ontzettend aantrekt. Hiermee ben ik nu gestart. Ook ben ik in september 2016 gestart met een cursus pottendraaien op de draaischijf.

Inspiratie haal ik uit de dingen die mij dagelijks bezighouden en wat ik zie om mij heen. Bijvoorbeeld een reportage op de televisie of, als ik wandel in het bos. Soms door een gebeurtenis die indruk op me maakt, die me aan het denken zet of me aan het lachen maakt.
Deze diverse inspiratiebronnen maakt mijn werk onderscheidend door een grote diversiteit in figuratief werk en objecten of gebruiksvoorwerpen.